KOSSP i ZOOCITY vode glavnu riječ na poligonu

Na prvom Festivalu pasa svih rasa koji će se održati ove jeseni, 7. i 8.10. u Zagrebu, glavnu riječ na poligonu vodit će udruga KOSSP uz ZOOCITY stručnjake.

Tijekom dva dana festivala planirane su razne aktivnosti na poligonu, uključujući i prezentacije disciplina udruge KOSSP Zagreb. Klub za obuku službenih i sportskih pasa (KOSSP) “Zagreb” je dobrovoljna, stručna kinološka udruga koja se bavi školovanjem pasa i njihovih vlasnika te unapređenjem kinologije uopće. U Klubu se, osim školovanjem vlasnika i njihovih ljubimaca za uspješan suživot u gradskoj sredini, bave i kinološkim sportovima: agilityjem, humanitarnim radom školovanja spasilačkih pasa i njihovih vodiča, rally obedienceom, flyballom i noseworkom.

Na festivalu će KOSSP održati prezentacije disciplina, a to su agility, nosework, fresbee i rally obedience. Posjetitelji će sa svojim psima moći odmah i isprobati agility i rally obedience. 

Agility je sport u kojem sudjeluje pas sa svojim vodičem, a vodič usmjerava psa kroz stazu koja se sastoji od dvadesetak prepreka postavljenih određenim redosljedom. Vodič i njegov pas nastupaju kao tim, stoga će njihov uspjeh ovisiti o usvojenom znanju i njihovom međusobnom odnosu.

Nosework je jedna od disciplina koja je primjerena svakom psu, bez obzira na pasminu, dob, spol, veličinu te predznanje vašeg psa. Osim što je kompatibilan s različitim kinološkim disciplinama poput poslušnosti, spasioca, mantrailinga, pa je prijelaz na navedene discipline uvelike olakšan, Nosework zapravo omogućava psu da kroz traženje mirisa zadovolji jedan od osnovnih nagona – nagon za lovom. 

Pseći frisbee ili Dog frisbee se preporuča za većinu pasa s izraženim pljenskim nagonom, jer se uz redovne treninge i dosljednost u radu s frizbijem pas uči kontroli vlastitog nagona u cilju bržeg dolaska do plijena, odnosno frizbija.

Rally Obedience ili skraćeno Rally O je idealan sport za sve pse i vlasnike jer izrađuje poslušnost na zabavan način i tako utječe na razvijanje razumijevanja i povjerenja između psa i vlasnika.

Točna lokacija i cijeli program festivala uskoro će biti objavljen na webstranici Festivala pasa svih rasa tako da možeš planirati posjet prezentaciji koja te najviše zanima. 

Izvor: www.kossp.hr

Festival u Hrvatskoj organizira Knack d.o.o. i Brand Bits d.o.o.