Prijatelji životinja o važnosti udomljavanja

Festival pasa svih rasa ima važan zadatak – podići svijest o važnosti pravilne skrbi o životinjama i približiti ideju pružanja toplog doma psima koji to nemaju. 

Želimo pronaći topli dom za sve pse pa s prijateljima iz udruga i organizacija za udomljavanje pasa ove godine na festivalu organiziramo predavanja, kao i mogućnost da u bilo kojem trenutku razgovarate s volonterima kako bi saznali sve o psima koji su spremni za udomljavanje. 

Kako udomiti psa?

U Hrvatskoj postoje mnoge udruge koje se bave spašavanjem i udomljavanjem pasa, a udruga “Prijatelji životinja” sve ih je okupila u sklopu svog projekta “Mreža za zaštitu životinja”. Glavni cilj projekta je umrežavanje udruga, pojedinaca i institucija koje se zalažu i rade na sprječavanju napuštanja životinja te na njihovom zbrinjavanju, kao i na zaštiti životinja i promociji njihovih prava. Na mrežnoj stranici udruge Prijatelji životinja možete pronaći popis svih skloništa i udruga koje se nalaze u Hrvatskoj, a možda i u vašoj blizini. 

Skloništa za životinje u Hrvatskoj suočavaju se s konstantnim prilivom pasa različitih pasmina, veličina i dobi. Psi završavaju u skloništima iz različitih razloga, uključujući napuštanje, zlostavljanje, gubitak vlasnika ili privremenu smještaj zbog promjena u životnim okolnostima vlasnika. Ova šarolika populacija pasa predstavlja izazov za skloništa jer svaki pas zahtijeva pažljivu brigu, adekvatnu prehranu, medicinsku njegu i društvenu interakciju.

Na Festivalu pasa svih rasa ove jeseni imat ćeš priliku razgovarati s volonterima iz skloništa i udruga, dobiti savjet više te saznati jesi li spreman za novog člana obitelji.

Izvor: www.prijatelji-životinja.hr

Festival u Hrvatskoj organizira Knack d.o.o. i Brand Bits d.o.o.