Prvi Festival pasa svih rasa je prošao VAAAUUTASTIČNO  

Prvi Festival pasa svih rasa održao se 7. i 8. listopada na Tuđmancu te ponudio bezbroj aktivnosti za pse, njihove vlasnike, ali i sve ljubitelje malih i velikih dlakavaca.

Svi koji su htjeli saznati više o udomljavanju životinja su mogli više informacija dobiti na izlagačkim mjestima udruga Merida i Šapica koje promiču odgovorno udomljavanje životinja. Udruge su također imale priliku predstaviti svoj rad i pričati o važnosti udomljavanja kroz predavanja organizirana na pozornici. A zahvaljujući Šibenskim šapama, kroz oba festivalska dana se vrtila prezentacija svih pasa iz različitih skloništa spremnih za udomljavanje.

Festival pasa svih rasa 2023, Zagreb

Uz predavanja o udomljavanju, moglo se više čuti i o čestim problemima s kojima se susreću vlasnici pasa poput linjanja, putovanja s psom pa do brige o štencima. Također, Centar za rehabilitaciju Silver je u svom predavanju približio rad svog centra i važnost postojanja pasa pomagača.

Poligon je bio centralno mjesto za sva izazovna natjecanja za pse za koja su najbrži i najspretniji psi bili nagrađeni odličnim poklonima. A u popodnevnim satima u poligonu Klub za obuku službenih i sportskih pasa Zagreb je pružio svim psima i njihovim vlasnicima priliku da se okušaju u vježbama agilnosti, njuškanja i drugih vještina.

Na izlagačkim mjestima uokolo poligona vlasnici pasa su mogli doznati kako pravilno njegovati zube, dlaku i nokte svoga psa, koji inovativni proizvodi za pse postoje na hrvatskom tržištu, koje su sve opcije domaće i zdrave hrane, ali i obaviti šoping u ZOOCITY pop-up storeu.

Tito’s vodka for dog lovers je organizirao hvalevrijednu akciju u kojoj su osmislili tri koktela zajedno s Art of bar ekipom, a od svakog prodanog koktela dio je doniran Zakladi Beštie iz Splita. Uz koktele, dio donacije je prikupljen i kroz prodaju Tito’s vodka for dog lovers goodybaga.

A za one najmlađe posjetitelje, kroz oba dana festivala na Purina Kid’s Corneru su bile organizirane kreativne radionice i facepainting za djecu. Za svakoga ponešto kako bi proveli dva divna dana na suncu u društvu malih dvonošaca i dragih četveronošaca.

Idući festival će biti još bolji, veći i s bogatijom ponudom, a sigurno se ne može zaboraviti onaj najbitniji dio, a to je udomiti što više slatkih njuški koje traže dom do idućeg Festivala pasa svih rasa.

Copyright: Festival pasa svih rasa